sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Facesta bongattua

Facebook on täynnä kaikenlaista. On hyviä ystäviä, on typeriä ihmisiä, on vertaistukea, on tappelua ja riitaa mitä typerimmistä asioista, on uskomattoman hyviä ideoita, on naurettavan huonoja vitsejä. Facebook on kaikkea!

Tänään, surffatessani pitkin Facen ihmeellistä maailmaa, törmäsin tällaiseen hienoon ideaan:



Pidin viime syksynä kiitollisuusvihkoa, mihin kirjoitin joka ilta niistä asioista, mistä olin kyseisen päivän aikana ollut kiitollinen. Tämä kiitollisuuspurkki toimii muuten samalla idealla, mutta purkkiin pudotetaan lappu asiasta, mistä ollaan kiitollisia, viikoittain.

Voisin kuvitella kiitollisuuspurkin olevan siinä mielessä vihkoa helpompi, ettei jokaisesta paskasta ja pieleen menneestä päivästä tarvitse väkisin keksiä jotain hyvää. Harvoin koko viikko kuitenkaan menee niin täysin päin persettä, ettei yhdessäkään päivässä olisi mitään sellaista, mistä voisi olla kiitollinen.

Toisaalta taas, vihon tarkoitus on muistuttaa huonoina päivinä siitä, että elämässä on paljon hyvää. Vihkoa on helpompi, ja huomattavasti siistimpi, lukea kuin purkkia, missä on 30 paperiliuskaa.


Tässä vaiheessa on tietenkin hyvä muistaa se, että missä yksi sopii yhdelle, se sama ei välttämättä sovi toiselle ollenkaan! Toinen tykkää vihosta, toiselle purkki on parempi vaihtoehto. Ehkä otan myös tämän purkin valmennusrepertoaariini, sillä eihän sitä koskaan tiedä, kuka haluaisi alkaa tehdä nimenomaan kiitollisuuspurkkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti